fbpx

A perfect day

Da jeg pre-corona var guide på Kanalrundfarten, havde kaptajnerne et begreb eller et fænomen de kaldte “A perfect day” – målet med de perfekte dage var, at se hvor mange perfekte dage man kunne have i streg. Det var med blandet entusiasme at kaptajnerne var med på denne interne udfordring. Især en, gik helt i sort, når hans stribe af perfekte dage, stødte på grund..eller på bro, er mere korrekt. 

For en perfekt dag, for en kaptajn på Kanalrundfarten var, når man kunne manøvrere båden gennem Stormbroen, ud at ramme på nogen steder. Også i svinget rundt. 

Hvis du ikke lige kender Stormbroen, så det en meget lav, og smal bro der løber hen over Frederiksholms kanal når man køre af Stormgade inde midt i København. Kanalen har et 90 graders knæk, lige efter broen, som gør det ekstremt svært, at få en lang båd rundt, uden at støde på. 

Bådene der bruges til Kanalrundfart er bygget ud fra Stormbroens muligheder. De er præcis så lange og brede, som den bro tillader. Men vind, vejr og vandstand – og ikke mindst håndelag, tålmodighed og erfaring er afgørende for, om man rammer på eller ej. 

Jeg har tit tænkt på ham min kollega, der virkelig gik op i det. Hver gang jeg skulle sejle med ham, startede han dagen med at fortælle mig, hvilke nr i rækken af perfekte dage, han var på. Jeg kan huske, at jeg meget ofte tænkte…få dig et liv… 

Men her efter, og hvor jeg nu selv, igen og igen har meget langt fra perfekte dage, tænker jeg på ham. Og begynder at forstå, hvad det handlede om for ham. 

Det handler om at gøre sig umage 

Det handlede om den ære. Det handlede om, at sigte mod det perfekte. Velvidende, at han ikke alene var herre over det. Det handlede om, at være fokuseret. Det handlede om at gøre sig umage. Det handlede om, hele tiden at blive bedre. og det handlede om stolthed over et veludført stykke arbejde. Stormbroen var hans måleenhed. En enhed der selvfølgelig smittede af på resten af turene rundt i vores smukke havn . En enhed der smittede af på den måde han talte til gæsterne på. Den måde han var overfor mig som kollega på. For når man stræber efter det perfekte et sted, så breder det sig om ringe i vandet. 

Denne her post handler ikke om at gå efter det perfekte, og hvis det perfekte ikke indtræffer, så er dagen spildt. Slet ikke. Mest af alt, handler det om, at tanken om min kollega, og hans perfekte dag, inspirere mig til at gøre mig umage. Eller rettere, hvordan kan jeg skabe nogle rammer, hvor i jeg kan have min række af perfekte dage? Hvad skal der til, for at jeg har lige knap så mange uperfekte dage? 

Faktisk har jeg pt uperfekte uger… jeg hader det. jeg bliver så træt af mig selv. For tiden går. Klokken slår. Og den kommer aldrig tilbage. 

Så…det var en meeeeeget lang indledning til det jeg egentlig har på hjerte. Nemlig det her med at skabe perfekte dage for mig og min forretning. Hvordan ser en perfekt dag egentlig ud? På en realistisk måde altså… 

Hvad er vigtigt for at en dag bliver til en perfekt dag for mig?

Kosten er en stor del af det for mig. Når jeg spiser godt, så har jeg det godt, så sover jeg bedre, og jeg er mere klar i hovedet. Det jeg putter i munden er mit brændstof. Til trods for, at jeg ved, at det her er det måske allervigtigste, ja så er det også her, det meget ofte går galt. 

En anden ting er at starte dagen godt. Min morgen rutine – som starter med, at jeg IKKE  ligger i sengen og stener facebook og insta i en halv time før jeg kommer ud af fjerene. Suk… Men derimod med at springe spændt ud af dynerne, sætte kaffe over, læse i biblen, beder, reflektere over dagen..mere kaffe, planlægge min dag, skrive lidt og morgenmad/smoothie. 

Lys og luft. Endnu en ting, der er helt centralt, men som igen og igen bliver nedprioriteret. Det bedste er, at komme ud tidligt. For mig. Men rent fysisk og hormonelt kan det også en hel masse, at få lys i øjnene tidligt. Men det kan vi snakke om en anden dag. 

Og så er det selvfølgelig at lave en realistisk forventningsafstemning med mig selv om, hvad jeg skal nå rent arbejdsmæssigt den pågældende dag. Også her går det ofte galt. Fordi jeg har tårnhøje forventninger til mig selv og min formåen. Jeg er ultra tidsoptimist. Men det har den grimme bagside, at jeg giver mig selv mentale tæsk, når jeg (helt forståeligt) ikke når det jeg har sat mig for. 

Sagen er jo den, at det er bedre, at halvere sine mål for dagen, og så nå dem. End at have for høje mål, og kun nå noget af det. Det er skidt for sindet. Dermed ikke sagt, at vi ikke må være ambitiøse. Men hvis du ligner mig bare en lille smule, så ved du godt, hvad det gør i dig, ikke at nå det du har sat dig for. 

Mit mål for den kommende uge er, at nå halvdelen af det jeg ønsker at nå – og så gå i seng hver aften med en følelse af at have udrettet noget, frem for at gå i seng følelsen af fiasko. Og så bygge videre på den perfekte dag med den næste perfekte dag. Og håbe, at jeg kan bygge min tillid op til mig selv og min formåen – men ikke at gå i sort, når det kikser. For det vil det helt sikkert også gøre på et tidspunkt. 

Hvad er “A perfect day” for dig? Hvordan ser den ud? Hvilke rammer kræver det? 

Sang under Stormbroen

Japanerne har noget med at synge under broer – her er vi under Stormbroen,  på en rolig lavvandet dag. Desværre har jeg stoppet videoen inden vi skal igennem svinget, der kommer umiddelbart efter. Men tror du får fornemmelsen af, hvor tæt på broen man kommer… 

 

Velkommen til den halve sandhed...

Få et kig ind i min hjerne, ind i mit liv, ind i mit hjerte. Det vil aldrig være den fulde sandhed, for det er grundpræmissen når vi skriver online. Vi viser verden det vi gerne vil vise den.

Mit mål og ønske er dog, at vise meget mere af mig selv her, end jeg gør alle andre steder. 

Jeg vil hellere være for meget end for lidt! Kategorier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *