fbpx

Hvis du boede her, ville du være hjemme nu...

I en af mine absolut yndlings bøger, Chasing Cupcakes, fortæller forfatteren Elisabeth Benton, om nogle tanker hun gør sig, i det hun passerer et skilt på motorvejen.

Bag skiltet skyder der et nyt stort lejlighedskompleks op – og på skiltet står der: “Hvis du boede her, ville du være hjemme nu”. Genial reklame på så mange måder. 

Bogen Chasing Cupcakes handler overvejende om forfatterens vej mod vægttab, men lad mig lige skyde ind, at den er så piv inspirerende uanset om du vil arbejde på forholdet til din mor, den måde du er med penge på, dit selvværd eller noget helt femte. Det er virkelig en god bog, og det handler meget om måden vi tænker på, og hvordan vi ved at arbejde med vores tanker, kan ændre vores liv. 

Hver en lille beslutning betyder noget

Men nå, tilbage til skiltet. Det Elisabeth bliver mindet om, da hun ser skiltet er, alle de valg hun har truffet, som har ført hende til der hvor hun er på det her tidspunkt. I forhold til vægt. Havde hun sagt nej tak mange gange nok, kunne hun have været hjemme nu. Hun deler det ikke for at slå sig selv eller læserne i hovedet med alle de dårlige beslutninger hun og vi har taget. Det er blot en tanke. Og en bevidsthed om, at alle skridt på vejen tæller. De fører os et eller andet sted hen. 

Jeg har tænkt over skiltet dagligt, siden jeg læste det. Både i forhold til min vægt, men mest i forhold til min forretning. Alle de små skridt, jeg har glemt, ikke har taget, sprunget over – som alle sammen kunne have ledt mig til at være godt på vej med min forretning, kunne have skabt et økonomisk fundament at stå på, som var noget mere sikkert end det jeg står på nu. 

Det er heldigvis aldrig for sent, at arbejde aktivt på en forandring. Jeg ønsker af hele mit hjerte at være hjemme nu. Eller snart ihvertfald. Derfor tænker jeg sygt meget over, hvad det er for små skridt der skal til hver eneste dag, for at jeg inden for overskuelig tid, kan åbne min metaforiske hoveddør, sparke skoene af, hænge min jakke på knagen, og råbe “Honey, I’m home” til den lækre mand jeg forestiller mig, står i køkkenet og skænker mig et glas kold rosé.

 Hvad skal der til for mig?

Vedholdenhed er ikke min stærkeste side. Men det er en side jeg arbejder på. Som i forlængelse af forrige post, så er mine tanker her til morgen også centreret om, hvordan jeg kan skabe stribe efter stribe af perfekte dage, hvor jeg får rykket på alt det der er vigtigt for mig, og som er med til at få mig derhen hvor jeg gerne vil. 

Journaling som værktøj

Jeg arbejder med det på to måder. Dels har jeg udformet en “journaling” praksis, som virker godt for mig. Jeg ved simpelthen ikke hvad det danske ord for journaling er. Dagbogsskriverier, dokumentering og hvad der ellers findes af oversættelser, rammer det bare ikke rigtig. Så beklager, jeg holder mig til det engelske ord. Og dels visualisere, og skriver jeg i min journaling praksis om hvordan det ser ud “når jeg er hjemme”. Jeg bruger altså tid på at fantasere, lege, forestille mig, hvordan mit liv ser ud, når jeg arbejder på den måde jeg drømmer om, når jeg bor sådan som jeg drømmer om, hvordan min dag er indrettet osv. Jeg er ikke ret god til visualisering. Min indre skeptiker fortæller mig hele tiden, at ja ja det kan du da godt sidde og drømme lidt om, meeeen….lad os nu liiiiiige se ik. Suk. Men som sagt, jeg øver mig… 

I dag er det søndag. Det betyder kirke for mit vedkommende. Den perfekte ramme omkring ønsker, drømme og håb for fremtiden. Og det er lige hvad jeg trænger til…

Ha en dejlig søndag

Læs mere om bogen:

Sakset fra Amazon.com. Link på billedet af bogen.

I'm missing out on my life. What's wrong with me?

It sucks to acknowledge that you are what's keeping you from the life you want. You sacrifice what you want most for what you want in the moment. You know everything you're supposed to do, and yet you feel stuck--limited by your past, overwhelmed by your future--in a purgatory of your own behavior.

After decades of feeling trapped by this mindset, Elizabeth Benton shifted her whole life by proving her own stories wrong. In this book, Elizabeth will help you live a new story, in which you can, you will, and you already have everything you need to make it happen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til den halve sandhed...

Få et kig ind i min hjerne, ind i mit liv, ind i mit hjerte. Det vil aldrig være den fulde sandhed, for det er grundpræmissen når vi skriver online. Vi viser verden det vi gerne vil vise den.

Mit mål og ønske er dog, at vise meget mere af mig selv her, end jeg gør alle andre steder. 

Jeg vil hellere være for meget end for lidt!