fbpx

Stil de rigtige spørgsmål

For noget nær en million år siden, var jeg til hypnose. Jeg ville, også dengang, meget gerne tabe mig, og jeg havde en idé om, at det var noget dybt dybt nede i mig, der forhindre mig i at “tage mig sammen”, som var det jeg dengang troede, det hele handlede om.

Derfor bestilte jeg en tid til hypnose, og forklarede Sofie, som hypnoterapeuten hed, at jeg gerne ville have plantet en lille Remee (fordi jeg dengang syntes han var en lækker mand, som altid udstrålede glæde og begejstring, hvilket altid inspirerer mig...det synes jeg egentlig stadig væk, nu jeg tænker over det) - anyways, jeg ville gerne havde plantet ham i min underbevidsthed, til at svinge en kærlig pisk, der fik mig til at spise bedre og løbe mere. 

Sofie grinede, og sagde, at det var ikke heeeelt den måde hun arbejdede på. 

Lang historie kort – jeg blev sendt hjem foran mit spejl, hvor jeg ti gange om dagen, skulle se mig selv i øjnene og sige: Jeg elsker dig. 

Dem der kender mig, slår sig på lårene af grin lige nu. Det er SÅ MEGET IKKE MIG. Ikke at der er noget galt i at elske sig selv, tænke på det…og for den sags skyld sige det højt. Det er bare ikke mig. Det er alt for følenølet til mig. Dengang og i dag. Alt stritter på mig, når talen falder på “positive bekræftelser”. Jeg lyder måske en smule som en bitter gammel gås lige nu, det er jeg på ingen måde. Jeg er bare mere til at kalde en spade for en spade. En situation ændre sig jo ikke af, at jeg taler positivt om den. Jeg kan og skal naturligvis altid lede efter det positive i en situation, men jeg synes meget ofte, at det med positive bekræftelser, bliver falskt, overfladisk, og en lille smule til grin…for mig. Hvis det virker for dig, så hold for guds skyld fast i det.

Brug spørgmål istedet for bekræftelser

Men nå, glæden var derfor stor da jeg stødte på bogen The book of Afformations – ikke affirmations, som jo er de her positive bekræftelser. Jeg kan simpelthen ikke huske grunden til at det er stavet med o, og en googlsøgning hjalp mig ikke lige, da jeg for få minutter siden prøvede om jeg kunne google mig til at hurtigt svar. Det er også lige meget. Pointen i bogen er, at affirmationerne skal stilles som et spørgsmål, og bliver det ved til afformationer. 

Der er mange virkelig gode pointer i bogen, men det hele er lidt forsimplet sat samen til min smag. Jeg har fået anbefalet en anden bog der hedder The Book of Beatiful Questions af Warren Berger, som jeg vil kaste mig over, når jeg er færdig med de bøger jeg er i gang med. Så der kommer måske en del 2, til denne post. 

Det, det hele handler om er, at vores hjerner er skabt til at finde svar og løsninger. Så du aktiverer meget mere af din hjerne, både den bevidste del og den ubevidste, når du stiller spørgsmål, frem for bare at bekræfte et eller andet udsagn. Hele dit smukke kreative væsen, kaster sig ud i kampen for at hjælpe dig videre og fremad. For sådan er du skabt. Det er hjernes fornemmeste opgave. At give dig svarene. Det er med andre ord meget mere løsningsorienteret, fremad drevet og forandrende, at stille spørgsmål, frem for at bekræfter…uanset hvor piv positiv du så er i dine bekræftelser. 

Spørgsmål sætter ild til din forandring

Så drenge og piger, at stille spørgsmål er et af de fedeste værktøjer til en forandring. Jeg glemmer bare at gøre det. Kender du det? Og når jeg så en sjælden gang kommer i tanke om, at jeg vist engang har læst en bog om, at det er smart at stille spørgsmål, så kan jeg selvfølgelig aldrig finde på et rigtig fedt og godt spørgsmål at stille mig selv. SUK.

Men jeg tror på det. Jeg kan mærke, at det vækker min nysgerrige sjæl, at stille spørgsmål. Jeg vil have det ind i min daglige morgenrutine. Derfor har jeg for nylig lavet en liste med 33 powerfulde spørgsmål. Hver morgen vælger jeg 3 fra listen, og svare på dem i min kalender. 

Jeg vælger dem der taler til mig den pågældende morgen, eller dem der passer til dagens program osv. Der er ikke nogen rækkefølge eller nogle der er bedre end andre. Og jeg elsker dem. Elsker at bruge tid hver morgen på at tænke over dels hvilke jeg ønsker at arbejde med, men også over svarene, som nogle gange overrasker mig selv. 

Jeg kan på alle måder anbefale dig at lave en liste med spørgsmål der passer til dit liv. Hvis du gerne vil have mine, så kan du få dem på mail, hvis du smider din mailadresse herunder. 

  Du vil fremover modtage en hilsen fra mig en gang i mellem, når jeg har noget vigtigt på hjerte. Ingen spam selvfølgelig. Og du kan til en hver tid afmelde dig igen. Du kan læse hvordan jeg opbevare dine data her

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Velkommen til den halve sandhed...

  Få et kig ind i min hjerne, ind i mit liv, ind i mit hjerte. Det vil aldrig være den fulde sandhed, for det er grundpræmissen når vi skriver online. Vi viser verden det vi gerne vil vise den.

  Mit mål og ønske er dog, at vise meget mere af mig selv her, end jeg gør alle andre steder. 

  Jeg vil hellere være for meget end for lidt!

  Kategorier